Login
+Follow
Login

Vildmarksmässan: ett rum där naturkärleken får strömma vilt

By Frilansäventyret on 2016.03.13 In Äventyr Event Frilansliv Friluftsliv Natur

Vandringskängor på berg

Vildmarksmässan påminner mig alltid om samma sak – att det finns ofantligt många härliga, kreativa och galna människor att inspireras av. Människor som ger sig ut på stora äventyr, som lever en stor del av sitt liv i skog och berg, som förverkligar drömmar, stora som små. Det är människor som älskar utomhuslivet lika mycket som jag. Jag inspireras lika mycket av den längtan som tar någon upp till Mount Everests tak som till ambitionen att få människor att vandra mer. Är det något vi lär oss på Vildmarksmässan så är det att äventyret finns överallt. Det finns i utomhuslunchen runt knuten, det finns i Borneos djungler. Det finns många röster att lyssna till på mässan. Någon berättar om stora expeditioner, någon annan om hur man bäst fotar i naturen. En del äventyrar hela dagarna, andra på helgerna. Någon skriver böcker, en annan föreläser. Här samlas professionella äventyrare, bloggare, journalister, kontorsmänniskor som alla helt enkelt älskar att vara ute. Jag spricker av lycka inför dessa möten!

Som frilansare har jag emellanåt ensamma dagar, där jag skriver och skriver i min egen bubbla. När jag kommer till Vildmarksmässan känner jag mig långt ifrån den där bubblan. Man hamnar i ett sammanhang med likasinnade. Vi lever olika liv, men med hjärtan som studsar och bankar för det fria livet där ute, för vidderna och naturen, för att få fler att hitta dit, hitta ut. I en stor lokal, med ont om syre, där strömmar naturkärleken vilt.

Här påminns jag om något som jag tycker är en viktig fråga att ställa sig: Vem inspirerar dig med sitt liv och sin passion?

Jag tror att det svaret kan föra en närmare det man själv vill göra. Det måste inte handla om att klättra Mount Everest, utan att förverkliga en dröm om att vandra en viss vandringsled, att börja blogga, att vara ute mer. Det kan också handla om att sadla om, att satsa på något nytt, att våga ge allt för något man tror och brinner på. Det finns gott om sådana inspiratörer på Vildmarksmässan, sådana som vågat ge upp något tryggt för att ge allt för en brinnande längtan till något annat.

 

Jag kommer berätta mer om helgens möten i nästa inlägg.

Glad söndag!

 

Att hitta sin grej att brinna för
Om konsten att jobba hemifrån
Det finns många skäl till att klättra. Detta är Patrick O’briens skäl.

0 Responses to "Vildmarksmässan: ett rum där naturkärleken får strömma vilt"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login