Login
+Follow
Login

Varmt julklappstips: Double wool polo från Aclima

By Frilansäventyret on 2015.11.30 In Äventyr Friluftsliv Kläder

Jag har varit ett ganska så hängivet fan till märket Aclima i flera år. Anledningen är enkel – Aclimas plagg värmer när det är kallt och är till och med sköna när det är varmt. På vintern äventyrar jag i deras underställ och ofta också mellanlager, på sommaren äventyrar jag i deras tunnaste fina ull. När jag och Oskar vandrade till Santiago de Compostela köpte vi på oss massvis med plagg från just Aclima. Under sex veckors vandring i hetaste sommarsolen är det ju ändå extremt tacksam att ha kläder som svalkar och som inte luktar illa. Ullens heliga kombination.

Nu har jag grävt fram ett julklappstips för utomhusmänniskan. Jag har inte själv använt detta plagg, men jag har klämt och känt under en liten kollektions-genomgång. Enormt impad blev jag, av det jag kunde se. Här är tröjan som man vill ha under såväl vinterlöpningen, skidturen, på stan och hemma i soffan: Aclima Double wool polo.

Jag skulle kalla detta för ett mysigt och varmt mellanlager. Det är en otroligt varm tröja tillverkad i Aclimas sköna Doublewool. På insidan kan man känna ett nättyg som ventilerar och gör att du inte blir blöt när du svettas. Därför kan jag dra slutsatsen att den fungerar utmärkt för de där extra svettiga aktiviteterna. Den kostar cirka 1149, så ja, det skulle bli en extra fin julklapp. Men man får himla mycket tröja för det priset. Snygg också, tycker jag!

Aclima double wool poloMitt allra käraste Aclima-plagg är annars Warmwool Hood Sweater. Den formligen älskar jag. Den har följt med till Tibet och Nepal, till Grövelsjön och Spanien. Jag vill helst inte resa utan den, varken i varmt eller kallt. Med en integrerad balaclava i kragen kan du enkelt skydda ansiktet från kalla vindar. Kragen kan du ha runt halsen eller vika bort så att den hänger på ryggen. Ärmsluten är försedda med tumgrepp som förhindrar att ärmarna åker upp. På magen finns en handvärmarficka. Se hur funktionell den är – typ överallt – här nedan.

IMG_6753

Här klättrar jag med Aclima-hooden i Lappland.IMG_7756Jag och Aclima-hood myser på Hurtigheten.

_MG_3304

Och här med snöskor i Lyngen.

Exif_JPEG_PICTURE

Sist men inte minst – rödbränd i Tibet.

 

0 Responses to "Varmt julklappstips: Double wool polo från Aclima"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login