Login
+Follow
Login

Tips för skrivnördar och småföretagare

By Frilansäventyret on 2016.03.29 In Frilansliv Skriva

Jag har två biblar när det kommer till att driva företag och att överleva på något så kreativt som skrivandet känns för mig. Vet att det är många som gillar att skriva, skapa och vill göra business av det, så här kommer mina bästa tidnings-tips i ämnet. Här är tidningarna som jag absolut inte vill vara utan och som jag läser i badkaret.

skriva_tidning

Tidningen Skriva

En av få tidningar som faktiskt ökar i Sverige – go go alla skrivande människor! I Skriva kan man nörda in sig i alla sorters texter, som reportage och artiklar, bloggande och poesi, romaner, noveller. De diskuteras författare och ordval, titlar och första meningar. Dialoger och disposition. Jag ÄLSKAR. Låt denna tidning finnas för alltid.

drivaeget

Tidningen Driva Eget

Låt mig få klargöra något. Jag var inte alltid intresserad av själva företagande-biten, särskilt inte mina första år som frilans. Jag gjorde ingen direkt plan, satte mig inte in i särskilt mycket. Jag ville ju bara skriva! Jag tror att det låg mig i fatet lite grann. Om inte annat så för mitt eget frilans-självförtroende. För sanningen var ju – och är – att jag faktiskt drev och driver ett företag. Det är litet, men helt klart ett företag. Att inse detta var en aha-upplevelse för mig. Att medvetet driva ett företag och göra planer för det är sjukt roligt och peppande. Det fyller en med viss stolthet tycker jag, och man värderar sig själv och det man gör på ett vettigt sätt. Att tydliggöra mål för företaget, att nå mål och att göra en verksamhetsplan – halleluja vad kul det är. Man känner en power och vet vart man vill och ger sig sjutton på att komma dit. Tidningen Driva Eget ger mig verkligen hjälp på vägen. Den innehåller intervjuer med folk som vågat satsa, på stort och på smått. Den ger konkreta tips om sådant som har med enskilda firmor och aktiebolag att göra, om fakturering, skatt och moms. Inte minst inspirerar den. Läs! Deras webb är också great.

2 Responses to "Tips för skrivnördar och småföretagare"

    Comments (2)

  1. Oh, tack för bra tips! Skriva läser jag redan (och fick en prenumeration i påskägget, yey!), men Driva eget har jag inte sett. Letade efter något dylikt på Presstop nyss, men hittade bara glossiga amerikanska som handlade mer om att få idéer och sånt. Det här låter mer som det jag vill ha! Ska genast kolla om den finns till paddan.

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login