Login
+Follow
Login

Ryggsäckstest: Talon från Osprey

By Frilansäventyret on 2015.09.25 In Äventyr Friluftsliv Prylar Vandring

bild 3

När jag var i alperna nu så testade jag en, för mig, helt ny väska. Jag har varit på jakt efter en mindre ryggsäck som är lätt och passar bra för dagsturer. Jag har alltid haft 30-35 liters-väskor för det ändamålet, men ville testa något mindre. Detta för att vandringen skulle vara tuff och för att jag även skulle klättra en del. Något följsamt och lätt var kriterierna. Jag fick chansen att testa en Talon från Osprey.

Grejen är egentligen att Talon är en herr-väska. Den kvinnliga motsvarigheten heter Tempest. Nåväl, jag vet inte om skillnaden är mer än marginell.

Min Talon rymmer 18 liter och är väldigt orange. Osprey skriver att den är designad för att sitta som ”gjuten på ryggen”, vilket den verkligen gjorde. Under en ganska tuff via ferrata var den följsam och lätt. Jag kände knappt att den satt på ryggen. Under två dagar hård vandring med branta partier var det samma sak – den känns knappt! 18 liter visade sig vara en ganska perfekt storlek, men det var på gränsen. För en övernattning på litet bergshotell och två dagar i bergen behövde jag inte mycket mer än regnkläder, underställ, tandborste, fleece och extra vindjacka. Och allt det gick ned utan problem. Nu i efterhand känns det ju ändå som om jag lyckades stuva ned ganska många plagg den lilla väskan?

Det var varma dagar och ryggsäcken hade god ventilation på ryggpartiet. Jag gillade även midjebältet som satt i perfekt höjd. I midjefickorna förvarade jag mobil och läppbalsam. Anteckningsblocket fick tyvärr inte plats där.

Jag var orolig för ryggsäckens stadga i början. Den har helt enkelt inte så mycket stadga som jag är van vid. Men det var ingenting jag märkte när den väl satt på ryggen. Jag gissar att det får ned vikten en del, så i det här fallet var det en utmärkt kompromiss.

Jag saknar lite mer packmöjligheter på utsidan av ryggsäcken. Skulle gärna sett ett till litet fack eller fler remmar för möjlighet att snabbt spänna på en jacka eller dylikt.

Sammanfattning:

+ Otroligt låg vikt!
+ Följsam och som gjuten på ryggen
+ God ventilation
+ Snygg

– Skulle gärna se ett fack till på utsidan
– Saknar en extra rem på utsidan

 

bild 1-2

0 Responses to "Ryggsäckstest: Talon från Osprey"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login