Login
+Follow
Login

Smultronstället: Nåttarö

By Frilansäventyret on 2013.06.09 In Äventyr Friluftsliv Natur Resor

Jag har finbesök utomlands ifrån och har lite av en minisemester. Dagarna har förgyllts med det där som är så typiskt för sommar-stockholm; parker, uteserveringar och omkringstrosande. Men det viktigaste var ju att visa upp mina bästa platser, och det gjordes allra bäst på den vackra ön Nåttarö. Min favorit-ö, där tallskogen är djup, havet stort och stränderna kritvita.

På ön finns inga privata hus, men däremot 50 stugor med 200 bäddar, camping och vandrarhem. Vi hade ju dock med oss tältet och stormköket. Finaste tältplatsen hittade vi på en hög klippa och jag har badat mig alldeles trött och fräknig. Nåttarö blev ett naturreservat år 2008, tillsammans med Ålö och Rånö. Ön ligger längst ut i den sydöstligaste delen av Stockholms skärgård och är makalöst vacker och folktom på sina håll. Måste tillbaka snarast.

 

bild (11)

bild (10)

7 Responses to "Smultronstället: Nåttarö"

  Comments (7)

 1. gunnika wrote:

  Wow! Verkar vara ett härligt ställe! Har bara paddlat förbi, nästa gång får jag stanna till!

 2. Mikael wrote:

  Det där är ju min tältplats 🙂
  Man behöver ett par nåttarödagar om året. Snart är det dags för mina.

 3. Magnus wrote:

  Får man fråga ungefär var på ön bilderna är tagna? Funderar på att ta en tur ut i helgen. Ser väldigt vackert ut.

  • outdoorsy wrote:

   Å nej, jag missade denna kommentar! Så lite sent ute förmodligen kommer här ett svar. Bilderna är tagna cirka en halvtimmes promenad från bryggan och krogen. Det ligger alldeles bortom STFs vandrarhem (och nu har jag tyvärr glömt namnet), men i närheten finns en väldigt fin strand. Så fint!

 4. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login