Login
+Follow
Login

Romantiska friluftsäventyr

By Frilansäventyret on 2016.02.14 In Äventyr Friluftsliv Inspiration

valentine_blogg

Jag tycker att kärleken kan firas vilken vanlig vardag som helst, eller helg för den delen. Det är ingenting som är reserverat för ett kommersiellt påhitt som Alla hjärtans dag. Men dagen till ära vill jag belysa ämnet romantik – och hur man kan göra friluftslivet romantisk. För enligt min mening, så finns det ingenting som är så romantiskt som att vandra ihop och tälta tillsammans. Det slår alla SPA-weekends med hästlängder! Jag och kärleken skulle egentligen ut på Sörmlandsleden denna helgen, men det fick ställas in på grund av att jag är sjuk. Jag har varit sjuk större delen av 2016 hittills och jag är så himla trött på feber och snuva. Nog om det och åter till romantik.

Romantiska friluftsäventyr:

1. Snö ute? Ta på er snöskor (vanliga kängor funkar också naturligtvis) och ge er ut med varm choklad i termosen framåt kvällen. Det är smått magiskt att vara ute i snön när det är mörkt ute. Ha gott om kläder och sittdynor. Drick sedan varm choklad under en gran. Hett tips är att spetsa chokladen med rom.

2. Lättviktsvandring är ingenting för den romantiska. Men om det blir tungt så kan du hålla äventyret enkelt. Överraska din favoritperson med en utomhuslunch i parken runt hörnet, eller i den närliggande skogen. Duka upp en picknickfilt, med bubbel i utsmugglade champagneglas. Smält choklad på köket för att sedan doppa jordgubbar i det. Servera en lunch i fina tallrikar och med riktiga bestick. Det finns något oerhört lyxigt med måltider som dukas fram som hemma, fast ute i naturen.

3. Ge er ut på en helgvandring på Sörmlandsleden och skippa det frystorkade till förmån för riktig matlagning. Slå läger vid mysigt vindskydd och grilla halloumi till förrätt. Gör sedan en god varmrätt (hitta inspiration här!) och lägg även tid på en efterrätt – kanske banan och choklad? Köp med vin i pet-flaska. Få ting är så härliga som att spendera flera timmars vandrande med varandra, man hinner både prata och vara förnöjt tysta med varandra. En trerättersmiddag vid lägerelden är ett underbart avslut på en ansträngande dag.

 

0 Responses to "Romantiska friluftsäventyr"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login