Login
+Follow
Login

Om du vann tio miljoner?

By Frilansäventyret on 2016.03.16 In Äventyr Inspiration Vardag

 

Om du vann tio miljoner, vad skulle du göra då? 

Jag ställer frågan till min vän och äventyraren Annelie Pompe. Det är bara några år sedan som vi satt hemma i min gröna soffa, åt thaimat och diskuterade hennes högsta längtan. Det var att klättra Mount Everest. Idag har hon gjort det, och mer därtill. Nyligen avslutade hon projektet Seven Summits – de sju högsta bergen på sju kontinenter. Fridykningsrekord, höga berg, stora äventyr – och små äventyr. Hon pratar lika lyriskt om paddlingen runt hennes älskade skärgårds-ö som om de där stora resorna som hon tränar ihärdigt för, både fysiskt och mentalt.

Om hon vann tio miljoner, då skulle hon inte ändra någonting alls. Inte ett jota, berättar hon. Hon talar sanning, det vet jag. Jag har på känn att hon skulle svarat samma sak den där gången i min soffa. För även om hon då drömde om ett stort äventyr, hade hon aldrig velat missa vägen dit. Den var också en del av hennes val, en del av det drömliv som hon själv har valt och jobbat för. Hon skulle inte ändra någonting, eftersom hon gör precis det som hon vill göra. Så evinnerligt klok och ärlig är hon.

Ska inte alla sträva efter den känslan? Jag tror det. Att ha modet att ställa sig den frågan och svara ärligt. Vad skulle jag göra om jag vann tio miljoner?

Jag skulle fortfarande skriva varje dag. Förmodligen hade jag rest ännu mer, köpt mig ett hus med en trädgård omgiven av ängar. Men jag hade skrivit varje dag och inte ändrat på mitt uppehälle, eller min vardag. Det är jag helt övertygad om.

Den insikten gjorde gårdagens låga arbetsmoral så himla mycket bättre kan jag lova.

Annelie Pompe och Emma V Larsson

Foto av Patrik Lindqvist.

0 Responses to "Om du vann tio miljoner?"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login