Login
+Follow
Login

Nära naturen på Manshausen

By Frilansäventyret on 2016.06.08 In Äventyr Frilansliv Natur Reportage Resor

 

Sitter i en vitbäddad säng och tittar ut på ett hav som bullrar och böljar i turkost, med höga spetsiga berg som reser sig i horisonten. Det småregnar mot taket och vinden viner om knutarna. Befinner mig högt upp i norska Nordland, ute i en ö-värld med höga berg och gröna små utströdda pärlor till öar. Här finns vita stränder som för tankarna till tropikerna. Bara den isande vinden avslöjar platsen.

Vår resa genom Nordland började i fredags förra veckan och intrycken är så många. Jag och fotograf-Emma är här för att göra ett antal reportage för olika tidningar och magasin. Vi har hunnit paddla i midnattssolen, vandra i regn och solsken, äta lokala fina råvaror och sett otroliga platser att bo på. Vi har också åkt båt och igår badade jag i det kalla norska havet utanför Bodö.

Just nu befinner vi oss på Manshausen och polarfararen Børge Ouslands lilla paradis. Förra året öppnade han turismkonceptet Manshaus Island i Steigen, på ön med samma namn. Stugan jag sitter i är utformad för att vara så nära naturen som möjligt. Delar av stugorna ligger fritt över havet, med fönster i tre riktningar.

Igår när vi spelade yatzy och tappade tärningarna på golvet var min första instinkt att de skulle rulla ned i havet. Så nära är naturen. Det var en märklig känsla att vakna upp till bergen och havet precis framför sängen. Magiska Manshausen!

Idag kommer vi åka ut i en båt till en ö som just nu inhyser en av våra svenska kära äventyrare. Mer om det sen!

Kramar

 

Manshaus Island

Grannens stuga.

 

IMG_9519

Vilda berg var man än är.

Bodö

Ett kallt uppfriskande bad i Bodö.

 

Manshaus Island

Utsikten från vår stuga här på Manshausen.

IMG_9741Detta foto tog jag vid midnatt. En magisk plats att somna på.

1 Responses to "Nära naturen på Manshausen"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login