Login
+Follow
Login

Maten på tur – torftigt eller gourmet?

By Frilansäventyret on 2015.03.29 In Äventyr Friluftsliv Uncategorized

Vad äter du när du är ute och härjar i skog och mark? Frystorkat kanske? Eller tar du dig tid att laga något från grunden? Eller torkar du eget och tar med? Jag brukar, om jag kan, laga så mycket eget jag bara kan, på köket eller på elden. Det blir ofta krämig pasta med diverse ingredienser. Parmesan är ett lyxmåste som jag inte kan vara utan. Ska man lyxa med förrätt (för det bör man ibland!) brukar jag slå till med stekt eller grillad halloumi. Så fint med lite olivolja! Och kanske lite chili. Camping måste ju inte vara torftigt.

På Caminon i somras hade vi ett litet, gulligt gaskök med. Köpte en Pocket Rocket Stove innan avresa då det var så himla enkelt och lätt. Det kändes ganska nödvändigt när varje gram spelade roll. På det gjorde vi oftast pasta i olika varianter, oftast med ost och korv i. Eller någon god lufttorkad skinka. Mot slutet var vi så trötta på pasta (visste inte att det var möjligt?) att vi stekte en drös med olika grönsaker i olivolja och vitlök. Andra som vandrade var väldigt avis på vårt kök. Och vårt tält. Vi skiljde oss en del från mängden kan man säga. Gjorde vår egna grej.

Uppe i fjällen äter jag oftast havregrynsgröt till frukost. Sedan är det (överraskning!) en del pasta som gäller här med. Och makrill i tomatsås, på knäcke. Pulversoppa är toppen på turen, särskilt om man blandar ut det med – ja, du gissade rätt –  pasta!

263726_10150314599366833_7484209_n

Frystorkat äter jag ytterst sällan. Men denna variant var himla god på en snöig topp någonstans på Svalbard.

397561_10150632411696833_110236869_n

Här förbereder jag förrätten en vinterkväll i Tyresta nationalpark; grillad halloumi!

IMG_0639

Och här förbereds pastavattnet någonstans på Camino de Santiago.

2 Responses to "Maten på tur – torftigt eller gourmet?"

  Comments (2)

 1. Makrill i tomatsås med pasta eller ris tillhör en av de snabbaste och enklaste rätterna man kan äta ute och smakar helt ok =)

  • outdoorsy wrote:

   Jag tycker så mycket om makrill att jag till och med skulle beteckna det som en gourmeträtt 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login