Login
+Follow
Login

Lugnet i naturen, viktigare än vi tror?

By Frilansäventyret on 2015.04.16 In Friluftsliv Natur Vardag

Anledningarna till att jag inte bloggat på några dagar är inte på grund av att jag har vistats i skog och mark – tyvärr. Vardagens måsten tar över mitt huvud ibland så till den grad att jag får svårt att finna tiden att skriva för skojs skull ibland. Men jag har också varit bortrest på en kursträff vid Astrid Lindgrens barndomshem. Där har vi diskuterat texter, vänt orden ut och in och träffat författare som har läst våra alster. Så givande, magiskt och inspirerande! Jag har också jobbat mycket med frilufsiga texter till en frilufsig tidning som kommit att ligga mig så himla varmt om hjärtat. Så mycket gott alltså, trots att det varit mycket.

Allt det goda till trots – jag har en skum allergi som härjar inom mig emellanåt. Senast igår. Den sätter stopp för alla aktiviteter jag har för mig och jag måste till sjukhus direkt. Vi misstänker ett födoämne, men det blir himla mycket värre av stress. Man säger så att jag ska sluta stressa, men hur gör man det? Allergin kommer ofta, har gjort sen jag var liten till och från. Den blir en oro såklart, allergin. Men jag blir också förundrad. När jag vandrade Caminon i somras fick jag inte allergi en enda gång. Trots fysisk utmattning och ansträngning. Trots mat som jag inte alltid visste vad den innehöll. Jag kan bara tänka att mitt huvud måste varit så avstressat då, att jag måste ha trivts så mycket där ute på leden, att jag slappnade av inombords, medan kroppen arbetade. Så himla värt att tänka på.

Så idag, då längtar jag till naturens lugn. Som till dessa platser, exempelvis:

Vilda vackra berg på sköna Irland

irland_vandring

 

 

En lugn stund på ett berg av sand i Sahara.

 

 

 

sahara

 

Njutande vid fjordens kant i Norge.

 

norge

 

 

De vansinnigt vackra morgnarna på Caminon.20140715-192244.jpg

0 Responses to "Lugnet i naturen, viktigare än vi tror?"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login