Login
+Follow
Login

Inför vandringen på Gr20

By Frilansäventyret on 2016.07.07 In Äventyr Friluftsliv GR20 Resor Vandring

Ledmarkering på GR20

Vad känner jag nu?
Resfeber. Vandringsfeber. Längtan efter att vakna upp i tältet varje dag i över två veckor, bävan inför de branta klättringarna, spänning inför att vara mitt i de vackra bergen. Viss nervositet också, för ledens krävande och tuffa sträckning. Är jag säker på att jag grejar detta? Nä. Men jag ska göra mitt bästa.

Vad var svårast med packningen?
Vikten naturligtvis. Jättemycket mat har fått packas ur och ska lämnas hemma. Det svider lite men så får det bli. Min väska är oerhört tung som den är och bergen är branta och höga. Med tält och kök och den utrustning som hör till blir det några nödvändiga kilon som jag inte kan tumma på. Väskan min är än så länge en dröm på ryggen dock, kapslar in höfterna så bra, eller hur man nu ska förklara. Det är en Aura AG från Osprey på 65 liter. Den är ganska teknisk och extremt välventilerad, vilket kommer vara tacksamt i värmen. Den sitter som gjuten på ryggen faktiskt. Men en mer ingående beskrivning kommer efter vandringen – då hårdtestas den!

Emma med packning

Kort snabb fakta om leden GR20:
Tvärs över Korsikas bergsterräng slingrar sig vandringsleden GR 20, en av Europas mest krävande och tuffaste leder, med 17 mil och 14 000 positiva höjdmeter. Det tuffa är såklart alla envisa höjdmeter upp och ned varje dag, hettan (just nu 30 grader) och ostadigt väder som ju hör bergen till, samt det steniga och vilda underlaget. 17 mil är inte långt i jämförelse med de 80 som jag vandrade på Camino de Santiago. Men denna led blir förmodligen så ofantligt mycket jobbigare. Man går bara drygt tio km varje dag, men på grund av de branta höjderna man går uppför och nedför tar det tid – och känns!

Hur länge är vi ute?
GR20 är indelad i 15 dagsetapper, men vi räknar med en och annan vilodag där uppe i bergen. Vi har absolut ingen brådska, utan tar det lugnt och metodiskt för att minska skaderisk och öka njutningen. Det finns gott om små klippbassänger att kyla ned varma och trötta kroppar i till exempel. Efter vandringsdagarna har vi nästan en vecka till godo för njut på Korsikas paradisstränder. Mitt sätt att vandra, helt klart.

emma_packning
Lyxdetalj i packningen?

Ja. Den ena lyxdetaljen var min campingkudde och den fick tyvärr stryka på foten idag. Den andra håller jag i för blotta livet dock – en Handpresso som gör gudomligt espresso när som helst och var som helst! Sedan är jag ju en sådan läsgalning att jag har hela två pocketböcker med mig. Jag vet jag vet, orimligt tänker vissa, men högst nödvändigt enligt mig. De ska jag dessutom dela med mig av på hyttorna allt eftersom de bli utlästa.

GR20 på Korsika(Foto av eminente fotografen Patrik Lindqvist, när vi vandrade ett par dagsetapper på GR20)

 

0 Responses to "Inför vandringen på Gr20"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login