Login
+Follow
Login

Hemingway och forellerna

By Frilansäventyret on 2014.06.14 In Äventyr Camino de Santiago Friluftsliv Resor Vandring

20140614-162659.jpg

Nu är vi inhysta på Hemingways gamla favoritpensionat alldeles nedanför Pyrenéerna. Jag har såklart drömt om att bo här i flera månader nu. Det är gammalt och vackert och omgivet att gröna kullar och berg. Här brukade Hemingway fiska forell. Vi har istället badat våra ömma vandrarmuskler i badkaret och köpt billigt gott rosevin. Vi är ju ändå i vinmarker nu – i vackra Navarra.

Vandringsdag ett var underbar och tuff. Upp, upp och upp i Pyrenéerna gick det och vi har tung packning, runt 15 kilo var. Tältet slog vi upp på en drömmig plats, tills retliga får jagade bort oss precis vid läggdags. För att inte förarga någon herde fortsatte vi uppåt och strax innan solen gick ned hittade vi ännu en perfekt plats. Precis när jag höll på att somna skrämde ett gäng bergshästar livet ur oss. De var uppenbart missnöjda med vår existens och visade det. Innan vi lyckats identifiera vilket djur det var kändes det sådär. Men sen sov vi gott och fortsatte vår vandring i den vackra morgonen.

Än så länge är livet till fots alldeles strålande underbart.

2 Responses to "Hemingway och forellerna"

  Comments (2)

 1. Sara wrote:

  Hej,
  Läst ganska mkt från din blogg kring camino de santiago vandringen. Ser att ni gick mitt i sommaren och jag funderar på att gå i september 2016. Hur är det med mygg? 🙂 Vandring i sverige sommartid innehåller ju en hel del. TACK för härlig inspiration.

  • outdoorsy wrote:

   Hej och tack för din fina kommentar! Vi gick mitt i sommaren och det var väldigt varmt – men inga mygg! Vid ett par tillfällen (då var det riktigt kvavt och ingen vind) blev vi bombarderade av flugor, som dock inte bet. Så en klar förbättring från en Sverige-sommar 🙂 Det är det bästa jag gjort och hoppas på en långvandring nästa år igen 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login