Login
+Follow
Login

Äventyrskväll med Fjälldrottningar och äventyrare

By Frilansäventyret on 2015.11.06 In Äventyr Event Föredrag Resor

 

I förrgår kväll var jag inbjuden på en trevlig äventyrskväll som arrangerades i Haglöfsbutiken. Det var norska företaget Hvitserk som bjöd in. De arrangerar resor och expeditioner världen över och nu etablerar de även i Sverige. Det bjöds såklart på härlig äventyrsinspiration och det ryckte ganska rejält i resenerven min.

Fjälldrottningen & Oskar Kihlborg

På plats under Hvitserks äventyrskväll fanns Sofia Johansson ”Fjälldrottningen” som berättade om hur hon gick från att vara nybörjare på klättring till att nå toppen på 7 mytomspunna bergstoppar i Norge. Det är faktiskt en grej som jag själv varit sugen på att göra, eftersom det är en del av Norge som lockat mig länge. De Syv Søstre (de sju systrarna) med sina sju bergstoppar ligger på ön Alstenøya i Alstahaug. Klättrar/vandrar man de alla blir man alltså fjälldrottning. Sofia höll ett kul och inspirerande föredrag om sin tur.

På plats fanns även äventyraren Oskar Kihlborg. Vi har rest i Norge tillsammans ett par gånger och jag var glad (och inte förvånad) över att se att han var lika härlig och bra på scenen som bakom. Lyssna på honom om ni får chansen. Klok som en bok. Han spelade in ett bra sommarprat förra sommaren också. Lyssna här!

 

Resedrömmar

Några av oss fortsatte vår äventyrskväll med ett glas. Allt resprat gjorde mig ganska sömnlös den natten. Så många platser det finns att längta till och drömma om! Vart vill jag helst? Jag vill till Kilimanjaro. Men jag ser också väldigt mycket fram emot en resa som jag ska göra sommaren 2016. Och den tänker jag inte berätta om riktigt än. Men den går i vandringens tecken och jag kan inte ens beskriva hur lycklig jag är över det. Efter vandringen på caminon sommaren 2014 tänker jag på att vandra ungefär vareviga dag.

Här nedan berättar Oskar om när han åkte longboard mellan Stockholm och Göteborg (hans longboard hette Julia.). Jag skrev ett reportage om det i tidningen Brant då. Bra inspiration till mikroäventyr ju =)

bild-9

0 Responses to "Äventyrskväll med Fjälldrottningar och äventyrare"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login