Login
+Follow
Login

En helt vanlig skrivardag

By Frilansäventyret on 2016.02.26 In Jobb Skriva Vardag

Veckorna och dagarna kan se ganska olika ut för en frilansare. Den här veckan har jag det som jag kallar för skrivarvecka. Flera artiklar och reportage ska skrivas, redigeras och levereras. Det blir även lite telefonintervjuer hemifrån skrivbordet. Jag gillar skrivardagar, man får en chans att vara så mega-textnördig och tänka formuleringar dygnet runt. Man kan ju bli trött också, så det gäller ha sina knep för att orka. Men det är ändå ett fint avbryt mot de där fläng-veckorna, när man springer runt på möten, samjobbar på café eller reser.

Nu tänkte jag visa hur gårdagens mycket typiska skrivardag såg ut för mig.

06:00-7:00. Någonstans där emellan är det uppstigning. En fördel med att vara egen är ju att välja sina tider själv. Jag älskar tidiga morgnar, på riktigt. Jag jobbar utomordentligt bra på morgonen. Det är något med morgonljuset och känslan att bli klar med grejer innan andra ens gått upp. Tycker om att först titta ut genom fönstret, glipa på persiennen och kika på en ganska så tyst värld utanför. Och vattnar lite blommor.
morgonljuset

10 minuter senare: Nu har jag klätt på mig någon skönt, kokat kaffe och kikat på göra-listan. Sätter mig och korrar gårdagens artikel som ska skickas in idag. Denna kopp kaffe är den bästa på hela dagen. Denna stund är nog den bästa! Kaffet ser ut som nyponsoppa, I know. Det är kanske snarare sojamjölk med kaffe…
kaffe_korrkaffe_korr

9:00. Frukost intas, oftast i form av färgglad smoothie med massa ingefära i och riskaka med ägg på. Sedan fortsätter skrivandet.

12:30. Nu behövs en paus innan huvudet kokar över. Jag brer grovt bröd med smör, kokar kaffe och häller ned i termos. Går till butiken och köper en avokado. Sedan fortsätter jag till närmaste skog, hittar mig en fin plats och äter avokadomacka med kaffe i den förvånansvärt sköna februarisolen. En mycket enkel men oerhört lyxig frilanslunch ju. Trött huvud blir piggare. En utflykt att göra lite oftare, helt klart. Måste minnas det när skrivdagarna blir långa.

IMG_8010
14:00-16:00. Hemma igen och har köpt mig ett knippe tulpaner på vägen. Intervjuar eller skriver ännu mer. Jobbar sista timmen i soffan eftersom ljuset är så fint där och tulpanerna gör mig glad.

IMG_8008-2

Sen är arbetsdagen klar (förutsatt att jag inte har enorma mängder deadlines – då kan det bli kvällsjobb). Jag sticker ut på promenad eller tar ett bad i badkaret för att markera gränsen mellan jobb och fritid. En slags ritual kan man kalla det. Och det var den dagen!

0 Responses to "En helt vanlig skrivardag"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login