Login
+Follow
Login

Den gamla urskogen

By Frilansäventyret on 2013.05.02 In Äventyr Friluftsliv Vandring

Det händer något när jag kommer ut till Tyresta Nationalpark. Många av stigarna är så välbekanta, andra överraskar mig varje gång. Jag ser ladan där vi brukade äta ostmackor i första klass, jag ser hagen där vi brukade klappa hästar och Sörmlandsleden där jag har traskat hundratals gånger. Tyresta är inte bara min favorit, det vet jag. Igår vimlade det av människor som njöt av skogen och av solen. Men jag har mina smultronställen där man för det mesta får vara själv.

Det speciella med Tyresta är dess unika läge, samt det faktum att stora delar av området består av urskog: en skog som aldrig har blivit utsatt för mänsklig påverkan. Tyresta är en av landets största orörda skogar utanför fjällen, men ligger endast ett par mil utanför Stockholm. Det är lite av mitt paradis. På Valborgsmässoafton slog jag och vännen läger vid en underbar liten sjö. Vi lagade trerätters vid strandkanten, drack lite vin och njöt. Bästa kvällen på länge! Bilder kommer!

1 Responses to "Den gamla urskogen"

  Comments (1)

 1. Nils wrote:

  Härligt inlägg!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login