Login
+Follow
Login

De som bor i det vilda

By Frilansäventyret on 2016.04.19 In Äventyr Inspiration Intervju Natur Vardag

landet_träd

Igår intervjuade jag en man som bor i Alaska. Kan ni tänka er, Alaska. Från sin veranda, där han dricker morgonkaffet, ser han berg som är så höga att de har snö på toppen en julidag. Han hugger ved och hämtar vatten ute – han och hans fru har valt det enkla. Extremt enligt vissa, oerhört enkelt enligt honom själv. När jag pratade med honom visslade det till i hjärtat mitt av längtan att bo någon annanstans. Den där eviga längtan ut, bort från tunnelbanor och trånga stadsgator. Jag kommer inte hitta ut till jättehöga bergspass, men jag längtar till skog och ängar. Till att ta morgonpromenaden bland hagar och på grusvägar. Jag har egentligen alltid längtat ut på landet och som tur var vill fästmannen min samma sak.

Den självklara att inspireras av när det kommer till att bryta upp och lämna staden är såklart Jonna Jinton. Hennes blogg har väl inte gått någon förbi? Hon lämnade storstadslivet och bosatte sig bland Norrländska vidder, själv i en stuga. Älskar hennes mod och kraft att göra det hon älskar och längtar till. En annan jag inspireras av är Evelina som bloggar på Evelinas ekologiska. Hon lever mitt i vackra Hälsingland och tipsar om hemmagjorda hudprodukter, glutenfritt bakverk och alltid med naturen så närvarande i text och bild.

Så medan jag fortfarande längtar fortsätter jag att inspireras av dessa båda landbyggds-donnor.

landet_hästsko

0 Responses to "De som bor i det vilda"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login