Login
+Follow
Login

Äventyrarens paradis: Manshaus Island i Nordland

By Frilansäventyret on 2016.05.10 In Äventyr Friluftsliv Natur Resor Smultronställen

manshaus

Ett tips på en plats som i varje fall får min själ att längta.
Børge Ousland har korsat bägge polerna från kust till kust och är en av världens främsta polarfarare. Under det senaste året har han tillbringat mest tid i norska Nordland. Förra året öppnade han nämligen turismkonceptet Manshaus Island i Steigen, på ön med samma namn.

Här har han skapat stugor som lockar naturälskande turister. Stugorna har fått internationell uppmärksamhet och belönades nyligen med flera utmärkelser under ceremonin Architizer A+Awards. Hur fint är det inte?

Stugorna på Manshaus Island är utformade för att vara så nära naturen som möjligt. Delar av dem ligger fritt över havet, med fönster i tre riktningar. Målet är att platsen ska bli klimatneutral inom fem år. Man ville liksom skapa kontakt med naturen, så att du på många sätt är utomhus även när du är inomhus. Längt! Veckans resetips.
http://www.manshausen.no

0 Responses to "Äventyrarens paradis: Manshaus Island i Nordland"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login