Login
+Follow
Login

Att hitta sin grej att brinna för

By Frilansäventyret on 2016.03.04 In Frilansliv Friluftsliv Inspiration Skriva Vardag

bild_frilans

Det här med att våga satsa på frilans och att hitta sin grej. Det är inte alltid lätt, men det är ett ämne som jag verkligen brinner för. Jag må ha hittat min ”grej” tidigt. Jag visste redan som sjuåring vad jag ville göra i mitt liv. Jag ville bara skriva. Det var förmodligen allt läsande som förtrollade mig – något som jag får tacka mina föräldrar för. I elvaårsåldern insåg jag att författardrömmen inte var en särskilt enkel väg. Det var inget jag kunde utbilda mig till bara sådär. Journalistik skulle därför bli vägen dit, bestämde jag mig för. Men vägen var såklart långt ifrån enkel. Hur jag skulle forma min frilansvardag var aldrig särskilt självklart. Att jag skulle kunna hitta skrivjobb inom de områden jag älskar – som resor och friluftsliv – det var heller aldrig en självklarhet. Jag har fått vrida och vända på mina tycken flera gånger om för att komma fram till vilka sorters texter jag vill skriva, för vilka tidningar – och hur jag ska komma dit.

Jag tror att magin uppstår någonstans mellan det du älskar och det du är bra på. Jag tror också att inspirationen inte kan inväntas. Det är en förfärligt enkel ursäkt att använda sig av när man inte vågar ta tag i det kreativa projektet. Inspirationen kommer, men det är ditt jobb att bara börja någonstans.

Man vet inte alltid exakt vad man ska göra. Men jag tror verkligen att du inte kommer att hitta din passion om du inte våga testa dig fram. Du kommer inte hitta ditt idealiska drömjobb genom att bara sitta och tänka på det, du måste ut och våga. Det är inte säkert att din chansning blir rätt, men du kommer garanterat närmare. Författaren Neil Gaiman har sagt något som jag älskar att upprepa för mig själv när det inte går riktigt som jag hade tänkt:
’If you’re making mistakes it means you’re out there doing something”.

 

En bra fråga att ställa sig, tycker jag, är:
Om jag inte behövde ta hänsyn till pengar eller erfarenhet – vad skulle jag då vilja arbeta med?

korsika_patrik_lindqvist

Min grej, helt klart! Foto av Patrik Lindqvist

4 Responses to "Att hitta sin grej att brinna för"

  Comments (4)

 1. Emma wrote:

  Att följa sin dröm är inte alltid så lätt eller självklart men när jag läser din text och tar del av dina tankar bli jag väldigt peppad och vill också. Det är bra!

 2. Lanclin wrote:

  Jag har några år på mig att prova mig fram nu och tror jag hittat ungefär rätt, frågan är bara hur det ska generera pengar jag kan köpa mat till mina barn för sen 🙂 Att skriva, fota och nätverka med andra bloggare är fruktansvärt roligt så visst vore det galet kul att kunna ha det som jobb. Vi får se hur det går.
  Hörs på fredag!
  /Linnea Edmark

  • Frilansäventyret wrote:

   Hej Linnea och tack för kommentar! Ja, det är ju nästa stora fråga 🙂 Jag tror att man får börja med att hitta vad, för att sedan fundera på hur. Är så himla övertygad att det ekonomiska har alla möjligheter att lösa sig om man satsar på något som pockar på ens uppmärksamhet så mycket att det inte kan ignoreras 🙂 Men det krävs jobb såklart. Ja, vi hörs på fredag!

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login