Login
+Follow
Login

8 måsten på långvandring

By Frilansäventyret on 2016.02.23 In Äventyr Camino de Santiago Prylar Vandring

IMG_0878 kopia

Sugen på att vandra caminon i sommar, eller kanske en annan långvandring? Här är mina 8 måsten (budord!) för en långvandring.

1. Bra utrustning är A och O. Snåla alltså inte. Planera packningen noga och utöver kvalitet ska du tänka vikt-smarta lösningar. Som exempelvis en allt-i-allo-tvätt som är miljövänlig och kan användas i vattendrag. Det fungerar både som tvål, tvätt, disk och schampo.

2. Byt strumpor flera gånger om dagen, fuktiga strumpor ger skavsår. Låt strumporna hänga på tork utanpå ryggsäcken. Ha gärna dubbla strumpor för friktionen.

3. Gå in dina kängor ordentligt innan du åker. Alltså, mer än ordentligt.

4.
Ha gärna lite för stora kängor om du ska gå i ett varmt klimat, för fötterna sväller av värme. Oskönt!

5. Merinoullkläder är perfekta för vandring, de svalkar när de är varmt och värmer när det är svalt samt att de håller sig fräscha och luktfria längre. Jag satsar helst helt och hållet på ull i fråga om underkläder, t-shirts och strumpor.

6. Ha en bra ryggsäck som är speciellt utprovad för dig.

7. Köp inte en billig regnponcho för tio kronor (mitt värsta misstag) utan investera i en rejäl poncho av god kvalitet, alternativt kör på skalplagg.

8. Något av det viktigaste: stressa inte, ha gott om tid så du kan njuta av naturen och utsikten.

1 Responses to "8 måsten på långvandring"

  Comments (1)

 1. Kalleo wrote:

  Bra tips! Inspirerande!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login