Login
+Follow
Login

2015 års fina ute-ögonblick

By Frilansäventyret on 2016.01.27 In Äventyr Camping Friluftsliv Natur Resor Smultronställen Vandring Vardag

2005_uteögonblick

 

En liten men hjärtestark sammanfattning av årets fina ögonblick där ute, i stad som vildmark.

1. Grövelsjön i januari.
Jag har en magisk vintertradition tillsammans med en av mina käraste vänner. Varje vinter beger vi oss till vårt älskade Grövelsjön. Vi tänker ofta att vi ska testa något nytt, men det är något med den platsen som drar oss tillbaka. Vintern 2015 var det nästan bara vi där, vi hade den vitgnistrande skogen och de ensamma, vackra fjällen för oss själva. Ljuvligt.

2015_grövelsjön
2. Småturerna i början av våren
Hellas, Tyresta nationalpark (favorit), Paradiset. Stockholm har så många naturpärlor alldeles runt knuten. Här i Hellas en kylig vårvinterdag när träden såg så vemodigt vår-längtande ut.
Emma med Ospreyrygga i Hellas.
3. Vår i Paris
Jag blev bjuden till Paris! Vi gick och vi gick, åt och vi åt. Våren i Paris är himla magisk. Jag traskade såklart på i Hemingways fotspår och drömde mig bort till 20-talet. Men bästa minnet är vår picknick vid Eiffeltornet. Jag tror det syns på bilden.

4. Skärgårdsluffen
På vår semester packade vi ryggsäckarna fulla och gav oss av på en skärgårdsbåt. Vi hade ingen plan, vi bara stannade där det kändes bra. Det blev en fantastiskt vecka med sol och bad och tält och vandrarhem. På fotot befinner vi oss på smultronstället Södermöja pensionat. Det förtjänar ett eget inlägg en dag.

IMG_6558

 

5. Den magiska ön utanför Stendörren
Ett reportage som blev en underbar helg. Jag och min kära vän, tillika fotografen, paddlade ut mot horisonten och hittade en dröm-ö som vi fortfarande pratar om.
stendorren

6. Minnesvärd middag
Med bästa vännen på bästa Nåttarö. Vi drog ut med tältet en eftermiddag enkom för att sova vid havet och laga mat på en klippa.
IMG_6818

7. Kanotäventyr
Jag och kärleken gjorde en favorit i repris och återupplevde världens bästa dejt som vi hade två år tidigare. Vi hyrde kanadensare hos Kajakboden i Haninge och paddlade ut till vår hemliga ö där vi badade näck, åt chips och drack rosé.
IMG_6849

8. Svampjakt i Dalarna
Lånade en stuga med kär vän och gick med glädje vilse i de här fina djupa skogarna.
IMG_6922 kopia

10. Mürren
Åkte på en reportageresa till bedårande Mürren i Alperna och levde livet på vandringar, spa och via ferrata.
bild 1-26

11. Det största
Och i oktober hände något väldigt stort. Jag och min kärlek förlovade oss! Vi firade i skogen naturligtvis och drack bubbel på en sten. <3

IMG_7376 kopia

0 Responses to "2015 års fina ute-ögonblick"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Emma V Larsson
blogger  

Frilansjournalist, skrivnörd och förälskad i långvandring. Skriver reportage och artiklar för dagspress och magasin, med friluftsliv, resor, äventyr och hälsa som specialämnen.  

Bloggen Frilansäventyr handlar om skrivandet och kreativitet, om min frilansvardag som fylls med resereportage, artiklar, friluftsliv och kaffe.  

För mer info: www.emmavlarsson.se

Följ mig på Instagram:EMVLARSSON

Etiketter
+Follow

Login